Competitiestart voorgeschreven oefenstof 2009

7 februari 2009

Team III van OKK

Jessy van Buren, Veerle in 't Veld
Lisa Groeneveld, Diana van der Vlies, Tiffany Jansen en Elisa van Halem


OKK-team 2e tijdens start competitietoernooi

Afgelopen zaterdag ging de eerste competitiewedstrijd in de zaal aan de Graaf Lodewijkstraat van start. In de eerste wedstrijdronde kwamen 2 teams uit voor OKK Ridderkerk, nl. team 1 (instapmeisjes en een pupil I: Evi Ilmer, Jildau van der Weele, Nova Soomer en Sanne Vernooij) en team II (voorinstapmeisjes: Caroline van Vuuren, Anisa Hermans, Natalia Voerman en Ferah Dur). Voor de meeste meisjes was het hun allereerste wedstrijd en dus erg spannend. Noortje van der Steen was geblesseerd en Sofie Breems was ziek waardoor er in elk team nog maar precies 4 meisjes zaten.

Team I begon op sprong, maar voor 3 meisjes ging het hier mis doordat ze niet over de pegases kwamen. Sanne lukte dat wel en kreeg een 6.90. Hierna volgde brug en dit ging voor de meisjes gelukkig beter met een uitstekende 8.80 voor Nova. Daarna volgde de balk met veel gespannen snoetjes en zenuwen, waardoor er wel wat wiebels en vallen waren. De cijfers waren dan ook niet zo hoog. Bij de vloeroefening lieten de meisjes nette oefeningen zien, waarbij Nova met 6.80 en Evi  met 6.65 toch goed meededen.
Team II startte met brug en dit ging heel netjes met zelfs een hele hoge 8.20 voor Caroline. Toen kwam de balk wat ook voor deze meisjes nervositeit meebracht. Ze maakten daardoor kleine sprongetjes en wankelingen, maar het is ook allemaal erg nieuw voor ze. Daarna moesten de meisjes naar de vloer en ook hier lieten ze al mooie oefeningen zien met hier en daar nog wat schoonheidsfoutjes. Als laatste toestel volgde sprong. Hierbij lukte het Caroline en Anisa om een overslag over de kast te maken. Bij de andere twee meisjes lukte dit jammer genoeg niet. Beide teams gedroegen zich sportief tijdens hun eerste wedstrijd en hebben hun best gedaan.

In de tweede wedstrijdronde kwam het derde team (Veerle in ‘t Veld, Jessy van Buren, Lisa Groeneveld, Tiffany Jansen, Diana van der Vlies en Elisa van Halem) uit voor Ridderkerk. Deze meisjes turnen al wat langer en zijn de zenuwen al wat meer de baas.
Er werd begonnen met de balkoefening. Dit verliep voor sommigen niet geheel zonder vallen en wiebelingen, maar er werd hard geknokt voor een goede oefening. Veerle behaalde hier een mooie score: 8.00. Als tweede was de vloer aan de beurt. De meisjes lieten mooie oefeningen zien maar toch ook af en toe wat schoonheidsfoutjes. De cijfers vielen wat laag uit. Tiffany en Elisa behaalde de hoogste cijfers hier met 7.45 en 7,40. Het team deed het op sprong super. Lisa was uitblinker met een 9,20! Daarna volgde de brug en ook hier werd door alle meisjes goed gescoord. Diana behaalde een 8.55. Het hechte team zette een sterke eerste wedstrijd neer en de leiding was dan ook erg tevreden.

Het was een goede en vooral ook leerzame eerste competitiewedstrijd en het uiteindelijke eindresultaat was:
Team I: 11de met 77.20
Team II: 10de met 87.55
Team III: 2de met 126,25 (4,05 verschil met nr. 1)
De beste turnsters van OKK individueel: Veerle in ‘t Veld 3e; Lisa Groeneveld 4e en Tiffany Jansen 9e